• Avaleht
  • Blog
  • Nahahooldus läbi kosmeetiku silmade❤️

Nahahooldus läbi kosmeetiku silmade

Detsembrikuu blogisse kaasasime väga ägeda kosmeetiku Alyona. Räägime temadega nahahooldusese nippidest ja vigadest. Alyona omab ilusalongi SunKissed nii Paides kui ka Tartus. Salongiga saad tutvuda siin.

Ta ütleb enda kohta nii: “Minu nimi on Alyona. Olen kosmeetik. Vaatamata sellele, et lõpetasin õpingud juba aastal 2009, tõeline ilufänn sai minust mõned aastad tagasi. Minu jaoks on kosmeetiku töö midagi enamat kui lihtsalt näo eest hoolitsemine. See on teraapia. See on meie tervis. Nahk on inimese kõige suurem organ ja näonahk on see osa, mida näevad ka teised kõige enam. Naha ilu oleneb paljus toodete kvaliteedist, igapäevastest ilurituaalidest ja meie elustiilist.”

Mis on suurimad vead nahahoolduses, mida tehakse pühade ajal?

Jõulud on väga kiire aeg. Paljude jaoks ka stressirohke aeg. Seetõttu kipub pühade ajal näonaha eest hoolitsemine jääma tahaplaanile või hoopiski ununema. Ja kui ükskord on käes firma jõulupidu või perepidu, siis me üritame kõik asjad ära lahendada paksema meigi kihiga. Mis üldjuhul ei pruugi õnnestuda, kuna veatu meigi saladus on hoolitsetud ja terve nahk.

 

 

Mida peaks jälgima eriliselt nahahoolduse juures pühade ajal?

Nahahooldus võiks olla regulaarne. Nagu toitumise ja spordi tegemise juures on kõige tähtsam rutiini olemasolu, nii on see ka nahahoolduse puhul. Proovi töötada enda jaoks välja isiklik ilurituaal. Tee see enda jaoks meeldivaks, et see ei tunduks tüütu kohustusena. Argipäeviti võiks see olla „1-2-3“ süsteem, ehk siis puhastamine-toniseerimine-niisutamine. Sinu iluarsenali võiks kuuluda puhastav näovaht, näovesi, kreem. See on selline miinimumprogramm, mis ei nõua palju aega ja kulutusi.

Ühel päeval nädalas võiks korraldada endale väikese koduse spa. Lisaks juba tuttavatele toodetele võta kasutusele ka näokoorija. Talvisel ajal võiks see kindlasti olla pehme toimega ensüümkoorija, kuna näonahk on niigi tänu ilmaistikuoludele tundlikum ja rohkem kahjustatud. Oma spa ilurituaali võiks lisada ka näomaski. See niisutab nahka, ühtlustab nahatooni. Kui sul on homme jõulupidu, siis täna oleks hea oma nahka koorida ja teha sellele niisutav mask. Siis jääb meik ühtlasem ja säravam.

 

Millised protseduurid või tootegrupid on parim kingitus Sinu nahale?

Talvisel ajal on parimaks kingituseks Sinu nahale näohoolduste kuur. Miks teha näohoolitsuste kuuri? See annab kiirema efekti ja kaitseb Sinu nahka külmade ilmade eest. Sinu nahk on kindlasti tänulik, kui valid tummisema koostisega kreemid. Kehahoolduses võid kasutada vürtsikate lõhnadega tooteid. Need ergutavad Sinu meeli ja aitavad võidelda selle kaamosega, mis meid talvel ümbritseb.

PS! Kui kasutada nt. apelsinilõhnalist kehapiima enne jõulupeole minekut, siis aitab see luua paremat jõulumeeleolu.

 

 

Milline nahahooldus tegevus kõige enam alahinnatud?

Mulle tundub, et kõige rohkem alahinnatakse keha ja ka näo koorimist. Tihti võib kuulda, et pannakse näole tohututes kogustes kreemi, aga nahk ikka ketendab. Miks see nii on? Iga 28.päeva tagant meie nahk uueneb, ehk siis nahale tekib elutute naharakkude kiht, ning see kiht ei lase kreemil toimida nii, nagu peab. Kui aga oma nahka üks kord nädalas koorida, siis paraneb olukord märgatavalt.

 

 

Milline suurim müüt nahahoolduses?

Kõige suurem müüt on see, et rasune nahk ei vaja kreemi. Ka rasune nahk võib kannatada kuivuse või vedelikupuuduse käes. Vali oma näonahatüübile vastavad tooted, mis reguleerivad rasueritust ja samal ajal niisutavad nahka sügavuti.

 

Milline aktiivaine on „must have“?

Hüaluroonhape ja retinool. Hüaluroonhape vastutab naha niiskuse tasakaalu eest. Hüaluroonhape on meie kehale omane aine. Ajaga väheneb seda ainet tootvate rakkude töövõime, seetõttu kasutatakse hüaluroonhapet aktiivainena vananemisvastastes kreemides ja seerumites.

Retinool on A-vitamiini derivaat. See aitab kaasa kollageeni sünteesile. Kollageeni molekulid täidavad kortsupõhja, muutes naha siledamaks. Samuti aitab retinool muuta nahka säravamaks ja värskemaks. Retinooli puhul peab meeles pidama seda, et see võib tundlikku nahka ärritada, seetõttu tasub alustada väikestest kogustest. Samuti muudab see naha päikesekiirgusele tundlikumaks, seetõttu peab kasutama SPFi sisaldavaid kreeme.

 

 

Kas nahahooldus tooted on hea kingitus endale ja lähedastele?

Kvaliteetsed nahahooldustooted on alati hea kingitus endale ja oma lähedastele. Mõtle, milliseid tooteid Sinu lähedasel ei ole, mida ta ei ole kunagi proovinud või millisest tootest ta on rääkida, mida tahab katsetada. Ära unusta ka ennast. Kvaliteetne kosmeetika on investeering iseendasse.

Tihti juhtub, et me ei raatsi enda peale raha raisata ja mõni toode tundub meile liiga kallis. Kuid mõtle, isegi kui Sa ostad 60-eurose kreemi, kui kauaks Sul seda jagub? Oleneb tootest, aga kindlasti kolmeks kuuks, võimalik, et kauemakski. Kui Sa jagad 60 eurot 180 päeva peale (kolm kuud), siis tuleb välja, et Sa kulutad enda naha tervise heaks 0,33 senti päevas! Ja nüüd mõtle, kui Sa lähed poodi, kui tihti juhtub, et Sa kulutad ebavajalike asjade peale kümneid eurosid. Sinu nahk on KINDLASTI väärt 0,33 päevas investeeringut.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud