Õhtuse nahahoolitsuse 5️⃣ sammu

Naha puhastamine  

Puhastamine on näohooldusrežiimi alus. Nahk on meie kokkupuutepunkt välismaailmaga. See kaitseb meid päikese, kuumuse ja valguse eest ning tervendab ja uuendab end pidevalt. Nahk on väga vastupidav kuid ühtlasi tohutult õrn, see vajab hella ja regulaarselt puhastamist.

Enne, kui nägu puudutama hakkad, pese oma käed kindlasti puhtaks. Nii väldid uue mustuse ja bakterite sattumist nahale. Päeva jooksul on sinna juba omajagu kogunenud!

 Soovitatav on pesta nägu kuni 2x päevas, hommikul ja õhtul. Ideaalne on, kui suudaksid pesta nägu ainult 1x päevas, eriti talvel, kui näonahk on niigi kuivem, kui tavaliselt. Kui sa ei ärka äärmiselt rasuse näonahaga, siis jäta hommikune näopesu vahele! Kui tunned, et õhtused tooted on endiselt su näol ja sa tahaksid neid eemaldada, loputa nägu lihtsalt leige veega.

 Paljud armastavad nägu (ja ka iseennast üleni) pesta tulikuuma veega. Samuti on endiselt ringlemas müüt nagu “kuum vesi avab ning külm vesi sulgeb poorid”, mistõttu pestakse nägu esmalt tulise ja siis jaheda veega. Meie poorid on alati “avatud” ning vee temperatuuriga mängimine tekitab nahale ajapikku pigem põletikku ning liigset kuivust.

 Mis juhtub, kui hakkad meigitud nahka kohe veebaasil puhastusvahendi (või veel hullem, meigieemaldusrätikutega) pesema? Tihti on tulemuseks nahal mustuse ringi liigutamine, mitte otseselt naha pesemine. Seetõttu tuleks esmalt eemaldada meik ja päikesekreem ja alles siis nägu puhtaks pesta. Seetõttu on double cleanse nii suurepärane süsteem, kus esmalt eemaldad õlibaasil puhastajaga meigi ja muu mustuse ning seejärel enam vähem puhta näonaha pesed omakorda vee baasil puhastajaga. Tulemuseks on suurepäraselt puhastatud näonahk, mis ei tohiks peale pesu kiskuda. Double cleanse’i võid teha ka mitsellaarveega (käsitledes seda siis esimese sammuna) ning järgne sellele vee baasil puhastajaga.

 

Nipp 1: Näopesu peaks toimuma hellade masseerivate liigutustega ning peale toodete maha loputamist tuleks rätikuga nahk õrnalt kuivemaks tupsutada. Väldi rätikuga naha hõõrumist. Liigne rätikuga hõõrumine võib nahal olevat põletikku edasi kanda.

Nipp 2: Ripsmeduši mahavõtmisel ära hakka kohe vatiga hõõruma oma ripsmeid, hoia tootega niisutatud tupsu oma ripsmetel kuskil 20 sekundit, nii annad aega tootel toimima hakata ja sa ei kahjusta oma ripsmeid

Nipp 3: Pese väga korralikult juuksepiiri, kui sinna jääb pesuvahendit, siis ilmselt tekivad sinna punnid.

Nipp 4: Peale näopesu ja enne järgmist sammu jäta näonahk natukene märjaks, kuna toonik või näokreem vajab niiskust, mida nahale lukustada.

Tutvu Dushka näopuhastus toodetega siin.

 

Nahale “boosti” andmine ehk näomask

 näomask

Milline on sinu näomaski kasutamise kogemus? Näomask on tõhus ja eriliselt hellitav toode, mis võib anda tõhusa ning silmanähtava tulemuse.

Maski eeldatava mõju tagamiseks tuleb seda õigesti kasutada. Kõige sagedasemad põhjused, miks inimesed ei pruugi maski mõju tunda, on järgmised:

  • mask ei vasta näonaha vajadustele (ei ole õigesti valitud);
  • maski proovitakse ainult üks kord (tihti peab nahk tootega harjuma);
  • maski kasutatakse valesti (puhastamata nahal, liiga lühikest aega jne)

 Kõige olulisem on enne maski pakendi avamist nägu puhastada, sest nahk peab olema ideaalselt puhas! Lisaks kosmeetika põhjalikule eemaldamisele on soovitatav teha näonaha sügavpuhastust kooriva puhastustoote või koorijaga, et maski toimeained saaks lihtsamalt naha pooridesse tungida. Tõhus nipp on pooride täiendav avamine, asetades näole sooja niiske rätiku. 

Näomask on mõnus “boost” sinu nahale, mida võib teha nädalas 1-2korda. Kui sa küsid kas peab näomaski tegema, siis vastus on ei aga mask aitab sinu nahka hoida paremas vormis. Enese poputamine on alati positiivse mõjuga.

 

Nipp1: kanna maski peale pintsli, lusika või muu esemega. Kui kasutad näppe, siis viid maski baktereid, mis võivad tekitada naha probleeme.

Nipp2: Hoia näomaski külmkapis, siis toote eluiga pikeneb ja jahe mask on alati värskendav.

Tutvu Dushka näomaskidega siin.

 

Naha ettevalmistamine ehk toonik

 tonic

Tooniku pealekandmine on õige nahahoolduse väga oluline samm. See  pinguldab poore, tasakaalustab naha pH-taset ja valmistab naha ette niisutamiseks . Kui olete otsustanud selle kasutamist alustada, pange see kindlasti peale puhastamist ja enne niisutamist. Jaotage see õrnalt näole ja kaelale kas kätega või puuvillase padja abil. Enne selle ostmist lugege etiketti, veendumaks, et see sisaldab õrnaid ja naturaalseid koostisosi, mis ei kuivata nahka. 

 

Nipp 1: Parim viis tooniku pealekandmiseks on võtta natuke peopesadesse ja patsutada seda otse nahale. Nii säästame loodust, kasutame vähem vatipadajakesi.

Nipp 2: Pane toonik spreipudelisse ja pihusta toodet otse näole, väga mugav kasutada.

Nipp 3: Samuti veenduge, et kasutaksite toonikut minuti jooksul pärast näo pesemist ja selle kuivaks patsutamist. Tooniku komponendid suudavad paremini niiskesse nahka tungida. Pärast tooneri kasutamist on sinu nahk ülejäänud nahahooldus- või meigitoodete jaoks valmis.

Tutvu Dushka toonikutega siin.

 

Naha niisutamine ehk seerum

 serum

Inimesed mõtlevad aina enam oma nahahoolduse peale ja kihiti nahahooldustoodete kasutamine kogub aina populaarsust. Kasutades seerumeid, mis tungivad sügavamatesse nahakihtidesse, on võimalik võimendada ning pakkuda nahale sügavamat hooldust, olgu siis vananemisvastast või niisutavat. Seerumites on tavaliselt kõrgem aktiivsete ainete sisaldus, need on kontsentreeritumad ja sageli piisab mõnest tilgast kogu näo katmiseks. Sageli on nende tekstuur ka kergem kui niisutavatel kreemidel, mis võimaldab seda kasutada nii eraldiseisva tootena rasusema naha puhul kui enne niisutaja pealekandmist kuivema ja normaalse naha puhul.

Nipp 1: Kanna seerumit ka kaelale, kuni rindadeni välja. Ka kaelal olev nahk on väga õrn ja üks esimesi “äraandjaid” sinu vanuse suhtes.

Tutvu Dushka seerumitega siin.



Niiskuse nahka sulgemine ehk näokreem

 

Näokreemi kasutamine on oluline, sest see säilitab naha niiskuse ja elastsuse, mis aitab vähendada kortse, esimesi vananemisilminguid ja muid näonaha kuivusest tingitud naha probleeme nagu ketendamine, punetus, sügelus. Näokreemid toimivad eelkõige nahka kaitsva barjäärina, aidates kaitsta õrna näonahka välismõjude eest ning vähendades kahjulike vabade radikaalide toimet ja mõju nahale. Kui näonahk kuivab, võib selle tulemusena tekkida mitmeid erinevaid nahaprobleeme. Hommikuti võib märgata nahale tekkinud punetust ja ärritust, mille tulemusena on nahk sügelev. Selle vältimiseks tuleks kasutada niisutavat näokreemi, mis tasakaalustab teie nahka.

Näo niisutamine aitab näha ja tunda end nooremana, nahk on pehmem ja elastsem ning võimaldab tunda end  värske ja enesekindlana. Lisaks on näonaha niisutamine oluline, kui soovite veenduda, et näete ka lähiaastatel välja endiselt nooruslik ja kortsuvaba. Naha regulaarne niisutamine omakorda on vajalik vananemise aeglustamiseks ning niisutatud nahk näeb kahtlemata märgatavalt värskem ja noorem välja. Kuna näokreemid on koostiselt ja omadustelt väga erinevad, siis võiks kasutada tugevatoimelisi ja sügavamalt niisutavaid näokreeme talvel ning valida suveks niisutavad ja kerged näokreemid. Kuigi igapäevase niisutamise tagamine kõlab küllaltki lihtsalt, on palju inimesi, kes on jätnud näokreemi kasutamise olulisuse tahaplaanile ja võivad seda hiljem kindlasti kahetseda.

 

Nipp 1: Näokreem sobib ka silmaümbrusesse.

Nipp 2: Sama moodi nagu maskiga, ära võta kreemi näppudega purgist, kasuta abivahendeid.

Nipp 3: Ära unusta huuli niisutada huulepalsamiga.

Nipp 4: Kanna ka kreemi kuni rindadeni.

Tutvu Dushka näokreemidega siin.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud