Meeste nahahooldus ABC🧔‍♂️

Meeste nahahooldusrutiin erineb sageli naiste omast, olles tunduvalt lihtsam või vahel isegi puudulik. Tavaliselt eelistatakse nägu pesta vee, seebi, dušigeeli või juustele mõeldud šampooniga ning näokreemi kasutatakse harva või üldse mitte. Kätekreemi järgi haaratakse, kui olukord juba väga kehva.

Kõige rohkem kasutatakse habemeajamisjärgseid tooteid, et leevendada nahaärritust. Meeste nahahooldust iseloomustab ka mugavus — mida rohkem toimeid ühel tootel on, seda parem. Ometi vajab hooldust igasugune nahk, olenemata soost või vanusest, sest vaid hooldatud nahk püsib ilus ning on kaitstud välismõjude eest. 

Mida järgida meeste nahahoolduses?

Nahk on barjääriks meie keha ja väliskeskkonna vahel — nahk aitab reguleerida kehatemperatuuri ning kaitseb meid välismõjude eest. Selleks, et naha kaitsevõime säiliks, tuleb selle eest regulaarselt hoolitseda. 

Iga inimese nahk vajab olenemata soost iga päev puhastamist ja niisutamist. Seda tuleb kindlasti teha selleks mõeldud toodetega, sest valed tooted võivad nahka veelgi kuivatada ning rikkuda selle loomulikku kaitsekihti.

Nägu tuleb puhastada vaid selleks mõeldud õrnatoimeliste vahenditega. Šampoon on mõeldud eemaldama peanahalt rasu, mis tähendab, et selle koostis on kindlasti tugevam kui näopesuvahenditel. 

Valede toodete kasutamisel muutub nahk kuivaks ja karedaks ning ärritunud nahale tekivad sageli karedad laigud ja ketendus. Niisugune nahk ei suuda säilitada oma kaitsevõimet ning selle tagajärjel suureneb ka naha infektsioonide risk. 

Õpi tundma oma nahatüüpi

Enne kui saad oma naha eest parimat hoolt kanda, pead mõistma, mis tüüpi nahk sul on.

Kui sind on õnnistatud normaalse nahaga, puutud tõenäoliselt harva kokku akne, kuivuse või ärritusega. Kui sul on rasune nahk, võid märgata, et sinu nahal on loomulik läige ja/või rasused laigud ning tõenäoliselt võitled akne või rasu kogunemisega. Kuiva või tundliku nahaga mehed märkavad, et nende nahk ärritub kergesti ja tundub sageli pingul või kuiv.

Mõnel inimesel on nende nahatüüpide kombinatsioon, mis on sageli jaotatud piki T-tsooni. "T" tsoon koosneb kujuteldavast horisontaalsest ribast üle otsaesise ja vertikaalsest ribast, mis kulgeb alla ninaotsa, mis on tavaliselt õline, samas kui ülejäänud nägu (eriti põsed) on tavaliselt kuiv või tundlik.

Pese oma nägu

Olenemata sellest, kas veedad suurema osa oma päevadest arvutiekraani taga või põllul töötades, koguneb sinu nahale iga päev mustus ja õli. Seega on oluline, et peseksite oma nägu õrnalt kaks korda päevas õrnatoimekiste vahenditega. 

Tutvu meie näopesuvahenditega siin.

Aeglusta vananemise märke

Hüaluroonhappe baasil tooted mitte ainult ei lukusta niiskust, vaid loob ka barjääri keskkonnakahjustuste eest.

Hüaluroonhape on nutikas toitaine, mis hoiab naha stabiilsena ja kaitstuna. See pakub hämmastavaid eeliseid kõikidele nahatüüpidele, sealhulgas kuivale, rasusele, tundlikule ja lööbele kalduvale nahale. Hüaluroonhapega vananemisvastane seerum on nii kerge, et sulle meeldib seda kasutada kaks korda päevas pärast näo pesemist.

Tutvu meie seerumitega siin.

Niisuta

Meeste nahk on 25% paksem kui naiste nahk. Seetõttu on ta ka veidi vastupidavam. Meeste nahas on elastiini ja kollageenkiude rohkem, mis tagavad meeste nahale parema elastsuse. Seega ilmnevad vananemistunnused meeste nahal hiljem, aga kui nad tekivad, muutuvad vananemismärgid väga ruttu äratuntavaks ja kortsud süvenevad kiirelt. Meeste nahk on trimmis kuni u. 30. eluaastani, kuid pärast seda hakkab naha toonus vähenema ning nahk vajab rohkem niisutust, toidet ja kaitset.

Kreemi valides peaks jälgima, et see eelkõige kaitseks nahka ärrituse eest, mida põhjustab raseerimine. Samuti peaks kreem andma nahale võimaluse taastada hüdrolipiidkiht ilma, et toode tekitaks komedoone. Ideaalne kreem meeste nahale on niisutav, toitev, rakke uuendav ja rahustava toimega.

Tutvu meie näokreemidega siin.

Kaitske oma nahka päikese eest

Näokreem võiks kindlasti sisaldada ka UV-faktorit, sest tegelikult vajab nahk päikesekaitset ka talvel. Lisaks nahavähi riskile kiirendab UV-kiirgus naha vananemist ehk soodustab kortsude teket ja vähendab naha elastsust.

Kuigi päikesekaitsekreem on naha kaitsmisel kahjulike päikesekahjustuste eest võtmetähtsusega, on oluline meeles pidada ka UV-kiirguse eest kaitsvate riiete kandmist, kui viibite pikka aega väljas.

Tutvu kreemiga siin.

Habemeajamine

Raseerimine on igapäevane toiming, millesse paljud mehed suhtuvad kahjuks liiga pealiskaudselt. Eriti kahjulik on nüri teraga habemeajamine, kuna see ärritab ning kahjustab nahka, muutes selle halliks ja jumetuks. Kui aga ühendada raseerimine kiire näohooldusega, saab lisaks siledale lõuale ka terve jume koos pehme nahaga. Peale habemeajamist tuleks nahka niisutada rahustava emulsiooni või kreemiga, sh tuleb arvestada, et päevakreem niisutab ja kaitseb ning öökreem toidab nahka.

Raseerimine on füüsiline koorimine nahale, peale raseerimist ei tohi kindlasti alkoholibaasil tooteid näol kasutada.

Tutvu meie habemeajamis järgse kreemiga siin.

Habemehooldus

Habemehooldus on osa nahahooldusest. Kui oled kasvatanud endale habeme, millest olete alati unistanud ja võib-olla isegi sobitanud stiilsete vuntsidega, siis kindlasti avaldate oma välimusega muljet. Stiilse habeme juurde kuulub vältimatult selle korralik hooldamine. See on nagu tõeliselt kena auto omamine.

Te ei pea habet šampooniga iga päev pesema – liigne pesemine kuivatab habet! Soovitame habet pesta umbes 2–3 korda nädalas. Habemekarvadel on võrreldes juustega jämedam struktuur, seetõttu soovitame habeme tervena ja puhtana hoidmiseks kasutada selleks ettenähtud šampooni või seepi.

Tavalise šampooni kasutamine kuivatab liigselt habet ja nahka- habemekarvad muutuvad hapraks ja võivad katkeda, lisaks tekitab see naha ketendust.

Soovitatav on ka habemeõli kasutada, et tasakaalustada habeme looduslikku hüdratsiooni, kuna regulaarne habeme pesemine eemaldab ka osa selle naturaalsetest õlidest.

Et saavutada parim tulemus ei tohiks õlid sisaldada silikoone, sulfaate ega parabeene. Soovitame habemeõli kasutada üks kord päevas kohe pärast duši võtmist. Pärast sooja dušši õli kasutamine on tõhusam, sest siis on poorid ja juuksekiud avatud, mis võimaldab õlil imenduda tõhusamalt. Enne õli pealekandmist kuivatage habe kindlasti rätikuga ja kandke õli niiskele habemele mitte märjale.

Tutvu meie hobemehooldus toodetega siin.

Lõpetuseks

Nahahooldusrutiin ei pea olema kallis, keeruline ega tülikas. Selleks läheb tarvis vaid õrnatoimelist näopesuvahendit ja kreemi. Pese nägu hommikul ja õhtul ning kasuta niisutava toimega kreemi. Niisutada võiks lisaks näole ka teisi piirkondi, nagu käsi, küünarnukke ja kaela. Kui pesed päeva jooksul sageli käsi või kasutad alkoholi sisaldavaid desinfitseerimisvahendeid, siis tasub käsi ka pärast seda kreemitada. Samuti iga lisa nahahoolduse tegevus (nt näomaski tegemine) on ainult tervitatav tegevus, sinu nahk tänab sind.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud