• Avaleht
  • Blog
  • Kuidas minna üle looduslikule juuksekosmeetikale

Need, kes on varem tavapärast (sünteetilisi koostisosi sisaldavat) kosmeetikat kasutanud, on reeglina pärast pesemist harjunud kerge kammimise, siledate ja läikivate juustega. See "vau-efekt" saavutatakse silikoonide ja muude juuste pinda katvate kemikaalide kasutamisega.

Sellise kosmeetika pikaajaline kasutamine on kahjulik nii juustele kui ka peanahale, sest silikoon koguneb juuste pinnale ja paksendab nende struktuuri kunstlikult. Pärast seda muutuvad juuksed niisutamatuks, seestpoolt kuivaks, tugevalt kahjustatud ja peanahk tasakaalust välja. Seega saadakse nõiaring: juuksed muutuvad paksemaks ja raskemaks, vajavad tihedamat pesemist, mis ikka ja jälle alustab hävitavat protsessi.

Looduslikud juuksehooldustooted aitavad sellest üle saada. Paradoks on aga selles, et loomulikule hooldusele üleminekul võib tekkida teatud pettumus, kuna kunstkiht pestakse välja, tunduvad juuksed habras, sassis ja raskesti kammitavad.

Loomulikule hooldusele üleminek nõuab eelkõige kannatlikkust. Silikoonikihi eemaldamine võtab aega.

Siin on mõned lihtsad näpunäited selleks, et  üleminek oleks vähem stressi tekitav:

1) Šampooniga kohanemise protsess võib kesta 2–4 nädalat (sõltuvalt šampooni pesemise sagedusest), seega on parem üleminek teha vabal ajal (näiteks puhkusel). Silikoonikihi eemaldamine võtab aega.

2) Kui tugevalt silikoon juustele kleepub, sõltub otseselt nende struktuurist: juuste paksusest ja kvaliteedist, fööni ja stiliseerimise vahendite kasutamise sagedusest.

3) Looduslike harjastega juuksehari aitab juustele moodustunud silikoonikihi eemaldada.

4) Keskmise pikkusega juuste puhastamiseks piisab minimaalsest šampooni kogusest - kreeka pähkli suurusest. Arvamus, et rikkalik vahutamine on kvaliteetse puhastuse võti, on põhimõtteliselt vale. Juukseid tuleks masseerida šampooniga, kuni need muutuvad piisavalt siledaks (hakkavad “krigisema”).

5) Looduslike šampoonide koostisosadel on tasakaalustav toime, mis tähendab, et saad juukseid pesta harvemini (iga 2–4 päeva tagant).

6) Täiendav intensiivne juuksehooldus, sealhulgas iganädalased (1–2 korda nädalas) maskid, korrapärane harjamine, peanaha massaaž eneseregulatsiooni ergutamiseks, samuti tervislik toitumine aitavad üleminekuperioodi lühendada ning taastavad juuste tervise ja loodusliku ilu.

7) Meie šampoonid sisaldavad taimseid komponente ja eeterlikke õlisid, need võivad provotseerida kõõma ja allergiate ilminguid, mistõttu looduslikud šampoonid ei pruugi kõigile sobida.

Kõigepealt on soovitatav võtta šampooniproov ja veenduda, et see sobib sulle!

Viimased uudised

Тags:

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud